Van klassieke baksteen en cellenbeton tot het innovatieve PLS-systeem

De ruwbouwwerken omvatten 2 grote pijlers: de funderingswerken en het metselwerk. Voor die funderings- en rioleringswerken moet niet alleen rekening worden gehouden met stabiliteit, maar bijvoorbeeld ook met de nieuwe waterverordening.

  • Fingo2
  • Schermafbeelding-2015-06-04-om-10.47.38

Naast alle materiaal om te voldoen aan de nieuwe waterverordening, vind je natuurlijk ook alles voor de grotere werken bij Bouwpunt. Dit betekent dat wij alles hebben voor betonnen welfsels, het gieten van verdiepingen etc. Ook voor praktische tips en deskundig advies kan je bij de Bouwpunt medewerkers terecht.

Met het PLS-systeem maak je in geen tijd je ruwbouw winddicht

In de tweede fase van de ruwbouwwerken komt het metselwerk aan de beurt. Dat kan je met klassieke bakstenen uitvoeren. Ook cellenbeton zoals Ytong biedt een veelzijdig assortiment flexibele bouwmaterialen dat bovendien sterk warmte-isolerend is. Of heb je ook al eens het PLS-systeem overwogen?

Schermafbeelding-2015-04-29-om-16.32.42

Met het PLS-systeem (ofwel Porotherm Lijm-Systeem) heeft fabrikant Wienerberger® de ruwbouwbaksteen namelijk heruitgevonden op elk vlak.

  • De PLS-bakstenen zijn licht in gewicht en hebben een handige greep waardoor ze bijzonder gemakkelijk en snel te plaatsen zijn.
  • Dankzij het tand-groefsysteem worden de PLS ruwbouwstenen snel, correct en quasi naadloos in elkaar geklikt. Die bijzonder nauwkeurige plaatsing zorgt voor rechte en stabiele binnenmuren en beperkt ook de stapel bouwafval aanzienlijk.
  • In tegenstelling tot klassieke bakstenen, heb je bij het PLS-systeem geen mortelvoegen meer nodig. De stenen worden namelijk horizontaal op elkaar gelijmd met een speciaal ontwikkelde lijmmortel die je aanbrengt met een rolbak.
  • Het ontbreken van mortelvoegen beperkt koudebruggen tot een absoluut minimum. Daardoor is er een betere thermische isolatie en dat komt ook het E-peil van de woning ten goede.
  • Om de lijmmortel aan te maken, heb je slechts een minimum aan water nodig. Minder bouwvocht resulteert in snellere droogtijden waardoor je ook sneller aan de afwerkingsfase kan beginnen.

Wat biedt Bouwpunt nog voor de ruwbouw?

  • 140108-104
  • Schermafbeelding-2015-06-04-om-11.08.54

Ook betonblokken, cellenbetonblokken, kalkzandsteenblokken, keramische binnenmuurstenen en solide bouwmaterialen kan je bij Bouwpunt Droogmans in Kozen vinden. En heb je al eens aan de kimblokken van Ytong gedacht? Deze blokken zijn voldoende dragend om gebouwen met verschillende verdiepingen aan te kunnen. Daarnaast bezitten ze ook goede thermische isolatie, zodat koudebruggen kunnen vermeden worden. En dat is dan weer positief voor je energierekening!

Tips & advies

  • Door onze samenwerkingen met Nicoll en Wavin kunnen wij oplossingen bieden voor buizen met een kleine diameter tot buizen met een grote diameter.
  • Een grote hoeveelheid mortel nodig voor het ruwbouw metselwerk? Dan is een mortelsilo huren zeker een goed idee.